Bijna 8.000 euro voor Mamelodi door succes Jong Essent spinningactie en verkoop Mbenuka’s

In december is er op diverse manieren geld ingezameld voor ondernemers in Zuid-Afrika. De spinningactie van Jong Essent stond in het teken van Mamelodi en verder werden de afgelopen twee weken “Mbenuka’s” verkocht voor dit goede doel.

Alle acties waren een groot succes: in totaal is er maar liefst 7.860 euro opgehaald!

Spinningactie
De jaarlijkse Jong Essent-spinningmarathon stond op 12 december in het teken van het Mamelodi-project. Speciaal voor deze actie werd het Auditorium in Den Bosch omgebouwd tot spinningzaal, inclusief licht- en geluidsinstallatie. Ruim 50 collega’s gingen de uitdaging aan om een uur te spinnen en zo ondernemers in Zuid-Afrika te steunen. Enkele van deze lokale ondernemers hebben zelf ook meegedaan aan de spinningactie: via Skype was er een liveverbinding met de jongens in een gymzaal in Mamelodi. De actie was niet mogelijk geweest zonder de steun van Fitland Den Bosch, die kosteloos de fietsen en twee enthousiaste instructeurs ter beschikking stelde. Ook onze eigen collega’s Naomi Seyller en Jessica Brender a Brandis – van Offeren instrueerden ieder vrijwillig een uur lang de groep spinners.

spinning

Collega’s die niet mee fietsten, konden de fietsers aanmoedigen door middel van een live videoverbinding met de ontvangsthal in Den Bosch. De oplettende Essent’er kon zien dat in de pauze CEO Erwin van Laethem ook op de fiets had plaatsgenomen: ‘Ik vind het geweldig om zo samen met collega’s op een sportieve manier een steentje bij te kunnen dragen aan het Mamelodi-project.  In totaal is er zo’n 2.000 euro bij elkaar gefietst met deze actie, inclusief een fikse bijdrage door Accenture.

Verkoop Mbenuka’s
De afgelopen weken zijn diverse kralen dieren en kerstversieringen als warme broodjes over de toonbanken van de Deli Marché en Bistro in Den Bosch gegaan. Ook op de andere locaties ging de verkoop goed. In totaal zijn er bijna 2.500 producten verkocht! Vooral de Afrikaanse dieren waren enorm populair en binnen no-time uitverkocht. In totaal heeft deze verkoopactie 6.250 euro opgebracht. Dit succes is ook te danken aan de dames en heer van Eurest, die met veel enthousiasme ambassadeur waren van deze actie.

De opbrengsten van de acties zullen gebruikt worden om de ondernemershub van elektriciteit te voorzien door middel van zonnepanelen. Daarnaast zullen de gebouwen zelf nog verder opgeknapt worden, zodat in het voorjaar van 2014 de eerste lokale ondernemers in de hub hun bedrijf kunnen runnen. In een volgende fase zullen de startende ondernemers verder ondersteund worden in het succesvol runnen van hun onderneming, door middel van het aanbieden van trainingen, coaching en begeleiding. Voor meer informatie, interesse in deelname aan het project neem gerust contact op met Jong Essent.