Over ons

Jong Essent

Wij zijn Jong Essent, het jongerennetwerk van de Essent groep. Wij bestaan sinds 2001 en hebben ruim 475 leden. Ons doel is een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie en alle jonge medewerkers. Wij geloven erin dat alle medewerkers zich willen en kunnen blijven ontwikkelen.

Als jong professional bij Essent, Energiedirect of Powerhouse, kun je Jong Essent als goede springplank gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen. De uitgelezen kans om je aan te sluiten bij het netwerk van Jong Essent!

Waarom?

Jong Essent biedt je de mogelijkheid om:

 1. Een sociaal en professioneel netwerk op te bouwen (community building);
 2. Jezelf en jouw talent te ontwikkelen, door zowel deelname aan activiteiten als het organiseren ervan (kennis & kunde);
 3. De organisatie beter te leren kennen en verbeteringen in te brengen (toegevoegde waarde Essent groep); en
 4. Onderling ervaringen te delen zowel binnen als buiten Essent.

DSC00469

Wat doen we?

Jong Essent is een platform waar collega’s van verschillende business units elkaar  op een laagdrempelige manier beter kunnen leren kennen en daarnaast van elkaar kunnen leren. Dit eerste gebeurt door alle sociale activiteiten die worden georganiseerd, zoals onze borrel. Het tweede wordt gestimuleerd door de verschillende trainingen die aan worden geboden. Zo heeft Jong Essent onder andere Excel, change leadership & Pyramid Principle trainingen waarin (jonge) Essent’ers hun kennis en kunde overdragen aan andere jonge Essent’ers en zo van elkaar leren. Ten derde levert Jong Essent toegevoegde waarde aan de organisatie door toplunches en think-a-longs te organiseren, waarbij jij de mogelijkheid heb om op een laagdrempelige manier in contact te komen met topmanagers en jouw frisse blik te delen, wat de organisatie verder kan brengen.

Jaarlijks organiseren we zo’n 40 activiteiten: van borrel tot toplunch en van sportevenement tot debat.

Deze hebben als doel om Jong Essent’ers op een leuke manier met elkaar in contact te brengen of het aanbieden van een business gerelateerd event om Essent, de energie branche of de hogere managementlagen van Essent beter te leren kennen.  Wat altijd geldt: we brengen ontwikkeling en plezier samen.

Activiteiten die georganiseerd worden door Jong Essent:

 • Lunches met topmanagers van Essent
 • Jaarlijkse wintersportreis
 • Kennismaking met andere bedrijven
 • Maandelijkse borrel en jaarlijkse feesten
 • Think-a-longs: meedenken over zaken die spelen binnen de organisatie en verbeteringen inspireren.
 • Excel en Pyramid Principles trainingen
 • Cases en activiteiten met andere jongerenverenigingen
 • Spinning actie voor het goede doel
 • Sportactiviteiten
 • NK Debatteren
 • Excursies naar bijvoorbeeld onze centrales

Wintersport

Jong Essent steunt op 3 belangrijke pijlers:

 1. Community building: We brengen leden samen voor persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en het opbouwen van een netwerk;
 2. Ontwikkeling van kennis en kunde; dienen als springplank voor een glanzende carrière van haar leden; en
 3. Organisatie verbetering: We leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van Essent.

Jong Essent Pijlers

Op deze manier helpt Jong Essent jonge professionals om zich steeds verder te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen binnen en buiten Essent. Samen zorgen we ervoor dat wijzelf én Essent klaar zijn voor de toekomst.

Direct aanmelden?

Jong Essent is de vereniging voor alle jonge professionals die bij Essent, Energiedirect.nl of Powerhouse werken (intern én extern) en jonger zijn dan 36 jaar. Lid worden is gratis en kan heel eenvoudig door je aan te melden via het contactformulier.

Zelf een Jong Evenement organiseren?

Heb je interesse om een van de lopende activiteiten te organiseren of heb je zelf een goed idee? Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste leden die zelf iets zouden willen organiseren. Niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk! Dit kan een eenmalig zijn of je kunt je aansluiten bij een van de commissies. Aanmelden hiervoor is heel simpel. Stuur een mail naar jongessent@essent.nl en wij nemen zo snel mogelijk contract met je op om je idee te bespreken.

Ook als je andere ideeën hebt over Jong Essent, horen we dit graag van je.

Lees hier de ervaringen van Jong Essent’ers die iets georganiseerd hebben voor Jong Essent:

Organisatie pubquiz:

Paul Kivits: “Het organiseren van de pubquiz is voor mij een mooi middel geweest om op een gemoedelijke en informele manier mijn netwerk binnen Essent te verbreden. Naast het feit dat de pubquiz natuurlijk ook gewoon leuk is”

Steven Egger: “Ik heb de pubquiz georganiseerd omdat ik vond dat de teambuilding buiten het werk om wel een boost kon gebruiken. Een pubquiz is een leuke en toegankelijke manier. De vraag “wanneer organiseer je het weer?” is me naderhand vaak gesteld, waardoor het me erg leuk lijkt het nogmaals te organiseren!”

 

Pub Quiz 3